Voorstellingen

 • TLC Sessions - Jaimi Faulkner en Lloyd Spiegel
  vrijdag 06 apr 2018 | 21:00 uur | € 10,00

  cabaret

  Jaimie Faulkner en Lloyd Spiegel

  TOP-Luister-Cafe op de Australische toer

  Wie is Jaimi Faulkner?

  In 2009 werd de Australische singer-songwriterJaimi opgemerkt door het Europese publiek. De chemie was bijzonder goed en na een aantal succesvolle tours in Duitsland en Nederland besloot hij te verhuizen naar Duitsland om zijn Europese succes verder uit te bouwen. In zijn muziek is de voorliefde voor blues, folk en soul goed te horen. Faulkners songs zijn sterk, zijn (slide)gitaarspel is virtuoos en zijn podiumpresentatie is lekker Australisch ontspannen.

  Jaimi Faulkner houdt van reizen en deelt graag zijn bevindingen met de wereld, zijn muziek kan dan ook worden gezien als een muzikale tripadvisor van als het moois wat het leven te bieden heeft. 

  Zijn laatste plaat Backroad is zijn vierde Europese album en de eerste die hij volledig zelf geproduceerd heeft. Jaimi keert hier terug naar de rootsy rock’n’roll en Americana uit zijn vroegere werk.

  Wie is Lloyd Spiegel?

  Momenteel tourt Lloyd Spiegel de wereld rond enkel gewapend met een akoestische gitaar en een stompbox. Hij beschikt over een indrukwekkende fingerstyle techniek en een bijzonder krachtige en warme stem. Met een negental cd’s op zijn naam, een onafgebroken tourschema en dito podiumervaring is hij uitgegroeid tot de drijvende kracht van akoestische bluesscene in Australië.
  Rhythm Magazine vatte al zijn kwaliteiten samen in een zin: “It’s a powerhouse of brutal honesty.” Alles bij Spiegel is krachtig, virtuoos en oprecht, of het nu om zijn stem, gitaarspel of teksten gaat. Dan weer laat hij bonkige geluiden uit broeierige swamps horen vol gemeen harde gitaargeluiden, om vervolgens een wiegend lied en een swingende shuffle van de katoenvelden of een jazzy ballad uit een rokerige club in New Orleans voor te schotelen. Allemaal gespeeld met een indrukwekkende fingerstyle techniek.
  Het toonaangevende Australian Guitar Magazine nam Lloyd op in een lijst van de vijftig Australische topgitaristen aller tijden. Nadat hij in 2016 voor zijn “Double Live Set” maar liefst vier Australian Blues Music Awards mocht ophalen deed hij het dit jaar nog eens dunnetjes over met zijn nieuwste plaat “This Time Tomorrow" welke werd bekroond met de titels van 'Artist of the year' en 'Album of the year'.

  Vrijdag 6 april spelen deze heren bij Toestanden Op Podium in de TheaterKerk de barsten in de gewelven.

   

   

Andere klanten kozen ook: