Voorstellingen

 • De Wereldbetermakers – Nieuwe theatershow van Jochem van Gelder en Ron Bons (voor kinderen van 6 t/m 12 jaar)
  zondag 07 jan 2018 | 14:30 uur | € 10,00

  kindervoorstelling

  In hun nieuwe theatershow, De Wereldverbeteraars, nodigen Jochem van Gelder en Ron Bons kinderen in heel Nederland uit om samen met elkaar een masterplan te bedenken om de wereld beter te maken. 

   Is de wereld dan niet goed? Jawel hoor, er gaat veel goed op deze planeet, er wordt gefeest, gelachen, gedanst, gesport en er worden mooie dingen gemaakt. Maar het kan en moet echt nog veel beter!  Zo zijn er ongeveer 250 miljoen kinderen die leven in armoede. Geen dak boven hun hoofd hebben of bijvoorbeeld de hele dag moeten werken op een smerige vuilnisbelt. Gewoon omdat ze de pech hadden dat ze in India, Ghana of Indonesië geboren zijn en niet in een land als Nederland.

  De show

  In de show worden de kinderen uitgenodigd om hun idee te vertellen. Het idee dat ervoor moet zorgen dat álle kinderen van de wereld gelukkig kunnen zijn. Er wordt gezongen, gelachen en serieus “vergaderd”. Geluksdeskundige Sip van der Triest verteld waarom de Nederlandse kinderen de gelukkigste zijn. In de finale van de show wordt ‘live’ geschakeld naar een plek in het buitenland waar mensen hard werken om de leefomstandigheden van kinderen te verbeteren. Door rechtstreeks te schakelen en de dialoog aan te gaan én door een deel van de ticketprijs ( €1,-) beschikbaar te stellen aan SOS Kinderdorpen hebben de kinderen daadwerkelijk meegeholpen om de wereld weer een stukje beter te maken.

  Waarom de Nederlandse kinderen?

  Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlandse kinderen al jaren behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld. Dat maakt hen de meest geschikte geluks-ambassadeurs. Daarnaast is het bekend dat kinderen vaak briljante, onverwachte, heldere oplossingen kunnen bedenken voor problemen. En dus ook voor het wereldwijde probleem van de 250 miljoen kinderen die in veel minder gelukkige omstandigheden leven.

  Dit is de tweede theatervoorstelling die Jochem van Gelder en Ron Bons samen maken. Hun eerste show, “Verboden Voor Ouders”, was speciaal voor opa’s, oma’s en kleinkinderen. Hoofddoel van hun shows is om te amuseren en kinderen bewust te laten worden. Jochem kennen we van TV : o.a. Willem Wever, Praatjesmakers, Hider in the House en Lachen Om Home Videos. Ron Bons is dramadocent en professioneel sferemoniemeester.

Andere klanten kozen ook: